Finbesök i Kyoto!

I fredags landade mamma på Kansai Airport i Osaka. Huuur kul som helst, och vi grinade ögonen ur oss såklart. Var helt chockad över hur smal hon blivit under tiden jag har varit här i Japan. Så himla duktig, är så stolt. Makoto var också med då han skulle åka till Sapporo några dagar. Åt på en fin restaurang på flygplatsen innan vi tog bussen till Kyoto. Haha, på den restaurangen... personalen kom fram med TVÅ skedar till mamma för att hon hade det lite svårt med ätpinnarna... 

Det är så kul att "återuppleva" hur det var att komma hit första gången! Hon slänger ur sig saker hit och dit om hur annorlunda vissa saker är, sånt där som jag har slutat tänkt på för länge sen. Typ att det är så rent, och hur små bilarna är (jag skrattade varje gång jag såg de små bilarna i början :D), hur bra dom är på att fickparkera, osv osv. Hon tycker det är jättekul med affärerna, hur man köper inplastade morötter en och en, eller hur äpplen och sådant är fint inplastade en och en de med.

Är så kul då hon och jag är lika långa, blonda, blåa ögon och sådär. Ni vet, sådär att man verkligen ser att vi är släkt. Folk kan titta på oss, och sen kollar dom på en gång på fötterna för att se om vi har högklackat på oss, efter det tittar dom på oss igen med en något mer chockad blick. Skulle vara kul att veta vad dom tänker om oss i just det ögonblicket... :-) 

Ska besöka många tempel och sånt kul under veckan, sånt där som man bara måste se i Kyoto. Ska vara så mycket turist som jag bara kan. Stå där med kameran runt halsen, solglasögon och fälla upp en stor karta...

Har flyttat ur min lägenhet nu i helgen också... Väntar just nu på att någon från House Network ska komma och kika på den så att allt blir helt klart. Bor i Antons lägenhet under tiden, på fredag åker vi till Tokyo!


Restaurangen på flygplatsen. Smått chockade över att kunna se varandra live...


Vissa är inte så vana med kylan i lägenheterna... Jag dör av värmeslag när det blir 18 grader i rummet.
!!!

Oh you, Tokyo, you so random

Ååh, Tokyo. Jag älskar staden. Skillnaden mellan Kyoto och Tokyo är enorm. Det var så kul att en gång se lite liv och rörelse, lite andra klädstilar, höghus och blinkande tv-skärmar och skyltar överallt. Och att shoppa på H&M där kläderna faktiskt finns i ens storleker, plus att kläderna sitter som de ska tills skillnad från japaniserade kläder.

Tog som sagt nattbussen både dit och hem. Kanske inte direkt var det absolut bekvämaste rese-sättet, men det var ju iallafall billigt med sina 4600 yen (450kr~) för enkel resa. Klev på vid Kyoto Station halv elva på kvällen och kom till Tokyo Station vid en sisådär sex-sju. Vem har kommit på att det är svårt att ta sig runt Tokyo med tunnelbanetrafiken (eller ja, JR Lines)? Tyckte det gick hur smidigt som helst - hela tiden. Det enda är väl mer... HUR KAN EN STATION VARA SÅ STOR?! Man kan gå i evigheter i den stationen och hela tiden komma till nya platser och våningar. 

När vi kom fram till våran slutstation där Guest Houset (Khaosan Tokyo Ninja) ligger så var det fortfarande en timme kvar tills de öppnade receptionen. Så vi gjorde vad vilken japan som helst skulle ha gjort: Vi gick till en/ett コンビに (konbini - convenient store - dvs. liten affär som har öppet 24/7, finns överallt) och köpte frukost och chillade en timme. När vi väl kom dit möttes vi av trevliga engelsktalande japaner och vi betalade rummet på en gång - kontant (det är så det går till här :-) ). Vi gick ner i det allmänna rummet och fixade oss inför konserten (se inlägget nedan) och väntade på att Beatrice skulle trilla in.


Min frukost - nikuman.

Tog oss sedan smidigt till Makuhari Messe där konserten skulle hållas. Och gott folk, jag har aldrig någonsin i mitt liv känt mig så konstigt malplacerad som jag gjorde bland folket där. Såklart känns det ju hur kul som helst att alla andra också har samma musiksmak. Men att vara "vanlig utlänning" bland hundratals cosplayare som klädde ut sig till bandmedlemmarna i The Gazette - det var en mycket märklig känsla. Är så imponerad över hur bra de kan klä ut sig, vissa såg exakt ut som bandmedlemmarna. Ni får ett par google-bilder istället så ni förstår lite vad det handlar om. 


Vänster: Ruki från The GazettE. Höger: Cosplayare

Jag och Sofia stod ungefär längst fram. Och jag blev så lycklig över att japaner faktiskt inte trängs och trycker som sjutton bakifrån även fast man står så pass långt fram. Respekten för andra gissar jag på? Så ser man Gazette komma ut på scenen, och jag får lov att hålla tillbaka tårarna. Känslan att se dom in person var så häftig, det är ungefär nu som jag har börjat förstått att jag faktiskt var på den konserten. De öppnade konserten med den första låten jag hörde med dom - Miseinen. Det är den låt de alltid, alltid, alltid avslutar sina konserter med, så blev rätt shockad. Medans alla japaner hoppade runt och gjorde lustiga (men söta) rörelser med händer och armar eller headbangade brutalt till de olika låtarna så smög jag mig åt sidan och höll mig istället bredvid kravallen där ett par japanska killar stod - de gjorde inte rörelserna och headbangade inte skallen av sig, kände att jag hörde lite mer hemma där. Jag är mer den som vill se och lyssna - endast. Kommer antagligen se oss tre stå där helt lugnt på DVDn sen, haha... Aja. 

Konserten allt som allt var helt underbar. De spelade många av mina favoritlåtar (bland andra CASSIS, dog). När vi gick mot tåget igen så stod det hur många personer som helst och delade ut flyers om sina band, magasin och olika småplock för att göra reklam. Fick t.ex. en flyer om Yohio som tydligen ska göra debut i Japan. Ni som är lite inne i vkei kanske vet om det svenska vkei-bandet Seremedy, den Yohio. Gillar inte bandet, men det är ju ändå lite kul när en 18-årig svensk ska göra debut i Japan.

Dagen därpå tog vi oss till shoppingdistriktet Shibuya och ungdomsdelen Harajuku. Var in på många olika affärer, köpte dock bara kläder på H&M. Tyckte det var så gulligt (men onödigt) med de små reklam-lastbilarna som åkte runt. I Harajuku har de tydligen cosplay-dag på söndagar, men tror att många redan hade åkt när vi kom dit. Såg dock en del söta Gazette-cosplayare igen. 
... oj, vad jag blev hungrig just nu denna stund. Uh.

Hursomhelst, vi var ju i Tokyo ett par dagar till. Åkte mest runt och i de olika kända distrikten. Åt god pasta och skinksås, letade efter en bar med råkade hamna på en gata med endast host clubs och snygga pojkar som står utanför och försöker locka in en i just deras hostclub - men icke. På gatan bredvid den fanns det endast Love Hotels istället. Jisses. Hittade till slut baren The Hub som vi känner igen här från Kyoto, gick in där och började prata med en kines och en japan. Mycket trevligt. Stannade uppe hela natten för att ta första tåget tillbaka till guest houset, däckade i sängen och försov oss på morgonen. (Utcheckning kl: 11, vaknade 11.30. Det gick bra iallafall, flörtade in ett "Jag och min mor kommer hit igen om ett par veckor!", så då såg killen i receptionen lite gladare ut, yosh!). Den dagen bedstod av ett besök i Akihabara med all anime och manga (och hentai...) och ett till besök i Harajuku.

Synd bara att jag nu har vänt på dygnet igen pga. sena nättar. Men jag har då kul iallafall! Tog förresten bara 5 bilder i Tokyo, fattar inte riktigt. Ska vara superturist när mamma kommer hit istället. Ska stå och stirra på stora kartor mitt på gatorna, peka hit och dit, och såklart ta tusen bilder - minst. Haha... Borde nästan köpa en blommig skjorta när jag ändå håller på.

Today is the dayJag och Sofia peppar för The Gazette!!

Purikura
Saaafe

En nervös Sofia tog sig till skolan idag för att få reda på provresultaten. Kom dock en kvart försent för kom på att det var en bra idé att köpa näsdukar innan istället för att sitta där och snora ner alla mina klasskamrater. Herregud så slut jag är i kroppen känner jag nu. Men jag fixade iallafall proven! Man ska ju ha över 60% på alla tillsammans, jag fick ett fint resultat på 64% (om vi räknade ut det rätt). Känner mig nöjd med tanke på att jag var rädd att misslyckas totalt. Nu behöver jag inte oroa mig för CSN så det känns asbra.

Såhär blev mina reslutat:

会話 (Dialog/uttal): 78,5% (tror jag fick det, har tydligen inte pappret här... hm)
作文 (Uppsats): 72%
文法 (Grammatik): 69%
漢字 (Kanji): 66% (är så besviken på alla småfel jag gjorde)
聴解 (Hörförståelse): 63%
語彙 (Ordförståelse): 56%
読解 (Läsförståelse): 43% (jag har svårt för det här på svenska också :-) )

Allt som allt: 64%


Åh, snörvel

Oj oj, jag är sjuk igen. Som ni kanske kommer ihåg så blev jag supersjuk efter de stora proven i höstas också. Jag antar att det är för att man pluggar som en tok i ett par veckor och när man väl slappnar av så kommer eftershocken, haha. Sitter och snorar, hostar och har förmodligen feber. 

Fick inte reda på resultaten från proven i fredags som min lärare först hade sagt, utan det blir imorgon istället. Är hyfsat nervös. Om jag misslyckas så börjar omproven redan på tisdag - dagen efter vi fått reda på om vi fixat provet eller inte. 

Har för första gången på 5 månader haft egen tid utan läxor. Och helt ärligt, jag vet inte vad jag ska hitta på. Istället för att vara stressad av alla de läxor vi alltid hade, så är jag stressad över att inte ha läxor. Hur make'ar det sense? Såklart så hade vi det superfint väder under provdagarna och när de tar slut så firar vi med regn dygnet runt, så har inte kunnat åkt till några fina tempel heller. 

Lägger upp lite bilder från i fredags då vi var på tabehoudai och karaoke med klassen. Efteråt var jag ut på en klubb med alla andra vänner, blev också en bar och senare mat. Jag kom hem sju....... på morgonen. Kommer sakna det här så mycket.
Slutproven över! Förhoppningsvis...

Nu har vi äntligen gjort klart alla slutprov. Känns som att verkligheten kommit tillbaka efter ett par veckor. Insåg t.ex. att jag faktiskt ska till Tokyo nästa helg för att se Gazette. Hade helt tryckt undan de tankarna under tiden jag har pluggat inför proven. 
Uppsats, dialog/läsa högt, kanji, ordförståelse, hörförståelse, läsförståelse och grammatik.

Får jag över 60% rätt på alla prov tillsammans så har jag klarat det - det får jag reda på ikväll. Om jag inte fixar det så har man en till chans nästa vecka. Men det är inte så att jag bara kan göra om de proven som gått dåligt, utan om jag får under 60% på den sammanlagda summan så måste jag göra om alla. Ouff, det känns lite tungt. Håller alla tummar och tår jag har att jag fixar det. 

Ikväll blir det tabehoudai (buffé-aktigt) och förmodligen karaoke med klassen och lärarna vi har haft under det här halvåret. Vi kallar det "Shokyuu B Sayonara-paati" (Nybörjarklass B, Farväl-party). Vanligtvis så grinar jag ihjäl mig på sånna tillställningar, men då vi faktiskt slutar skolan nästa vecka på fredag så känns det inte riktigt verkligt än. Inte heller att jag antagligen aldrig får träffa de människorna igen. Får se hur det går, lär iallafall ta med ett lass näsdukar ifall att.

Efter det träffar jag andra vänner härifrån som det också blir "sista helgen" med. Jag ska ju stanna här en månad till, men folk åker hem och hälsar på familjer och har sig över lovet. Så kommer inte träffa dom mer efter nästa vecka heller... (viftar bort lite tårar)

Så som sagt, hoppas verkligen att jag har fixat proven så jag kan umgås med de här människorna i helgen istället för att plugga. Nu ska jag göra mig i ordning och sen ta mig till Kyoto Station för att införskaffa mig en nattbuss-biljett till Tokyo med Sofia!! KAN INTE FATTA ATT JAG SKA SE GAZETTE LIVE.......