Japansk biograf

Nyss hemkommen från att för första gången varit på en japansk biograf, åkte med Makoto och Clara. Vi gick på premiären av "The girl with the dragon tattoo", dvs. "Män som hatar kvinnor" fast den amerikanska versionen, med japansk text. Betalade 1200 yen, vilket är en sisådär 100kr tror jag. Helt okej på en premiärdag. 

Filmen var överlag bra, även om jag inte förstod riktigt all engelska. Tyckte om den här mer än den svenska versionen, av vad jag minns från den. Men känner att man borde läsa böckerna för att riktigt hänga med. Den amerikanska versionen utspelas också den i Sverige, så jag har suttit och tittat på svenskt landskap och väder i några timmar. Saknar det inte speciellt mycket om jag ska vara riktigt ärlig. Känner mer lite småångest inför att åka hem till allt det "vanliga" som man är uppväxt och vad vid. Kan känna att jag inte riktigt är klar med mitt utforskade här, men det blir väl så när man bestämmer sig för att korta ner sin planerade ett års-resa till endast ett halvår...


Svensk och japansk bio skiljer sig litegrann från varandra har vi kommit fram till. I Sverige så går man helst med sina kompisgäng och tuggar i sig tonvis med godis och läsk så det knastrar i hela biosalongen. Här så var det förvånansvärt många som gick helt ensamma, och det var knäpptyst genom hela visningen. De tände inte ens lamporna förrän eftertexten var klar. Superskönt. 

Vet inte om jag behöver nämna så mycket om reklamen som är innan själva filmen... Ni kan nog tänka er...

Ska försöka leta reda på en biograf i Tokyo sen och se om de har "4D-filmer". Har hört lite om dom, ska tydligen vara något extra att gå på en sån filmvisning. Mamma, även om du inte förstår all engelska, tror du att vi kan gå på en sån film? :)


Dags att sova! Imorgon ska jag minsann städa och plugga för att sen göra mig fin för en kväll på stan! Trevligt!


» Alla kommentares granskas innan visning.

Kommentera inlägget här:

Ditt namn

E-postadress [visas ej]

Hemsida

Spara dina uppgifter?

Din kommentar

コメント
Mamma

Självklart Fia måste vi gå på bio :)

2012-02-12 • 15:27:09