Natten före dagen

Vad jag har förstått på andras japan-bloggar så är det nästintill obligatoriskt att skriva ett inlägg precis innan man åker. 

Så, jag lämnar alltså Sverige imorgon vid två-tiden. Det är inte klokt någonstans. Har fortfarande inte fattat att jag ska åka och det känns ungefär som att mitt liv tar slut imorgon - då jag inte riktigt vet vad jag ska vänta mig där borta sen. Helknepig känsla det här. Jag är asrädd, samtidigt som jag är hur peppad som helst. Är också lite skraj för det där med flygplatserna också, ifall de kommer kontrollera min väska ifall nåt är fel (typ mediciner som inte får tas in i Japan eller tror att mitt übertvättmedel är knark) så att jag kommer böta eller något sånt knepigt fuffens. Kommer sakna ihjäl folk, och säkert vara den ensammaste människan på jorden ibland. Men det är nog så det ska vara då och då. Min käre moder kommer iallafall och hälsar på på våren när det är hanami-säsong. Det blir fint, ungefär så fint som bilden nedanför. Har iallafall packat och plockat ihop rummet hela dagen, ungefär fram tills klockan fyra då plötsligt morfar och hans fru dyker upp här hemma. Blir hyfsat förvånad först, men fattar sen att mina misstankar om en eventuell överraskningsfest faktiskt var sanna. Efter det droppade ungefär halva släkten in. Jättetrevligt! 

Kommer iallafall fram nio på lördagsmorgonen i Osaka (japansk tid, två på natten i Sverige), ingen som möter mig eller så utan jag får minsann visa att jag kan också! och hitta den där direktbussen som går till Kyoto Station. Sen vet ni vad som händer, allt med att jag ska hitta till lägenhetskontoret, bli skjutsad dit, osv. 

Det går nog bra. Får se när jag kan uppdatera er om jag lever, förhoppningsvis redan på lördagen om dom har satt igång det internet som ska finnas i lägenheten. Jag vet inte jag. Jag vet ungefär ingenting egentligen. Men det löser sig nog. 

Hörs!

Nu är det bara 5 dagar kvar

Kaaaaan inteeee sovaaaaaa. Är så nervööös. Kom på hur mycket smågrejer jag ska göra innan jag åker - när jag kommer till Västerås. Dvs, på måndag! Dvs, 4 dagar innan jag åker! Hittills har jag en check-lista som täcker ett A4-papper. Men det är "Gå till tandläkaren", "Välj kläder att åka i", "Kopiera det där och det här", "Köp lite sånt", etc. Sånt där som tar ungefär 10 minuter att göra. Känns okej att ha uppskrivet ändå. 

"[x] Vara nervös så jag dör -> [ ] Tänka att allt ordnar sig..."

Tänker att jag ska vara klar med hela packningen på onsdag, så har man torsdagen ifall att någonting behöver införskaffas. Och förmodligen så är det en hel del grejer som man kommer på i sista sekund... Och på fredag åker jag, kl. 14.10.

Nu har jag iallafall lägenhet! Möblerad! Dock är den rätt liten... Själva rummet är 8kvm, och det kanske inte är den fräschaste lägenheten direkt. Men aja, det löser sig nog (på rätt spår för att fixa check-rutan ovan!). Med tanke på att det finns både kyl och frys, AC, säng (t.o.m. sängkläder) och köksgrejer så känns det värt. Internet finns också i lägenheten. 

Företaget som har lägenheten har t.o.m. erbjudit sig att skjutsa mig med bil till lägenheten från deras kontor som ligger nära stationen i Kyoto. Helt gratis. Rätt bra och sådär tycker jag.