Bankomat i Japan

Här kommer ytterligare ett videoklipp på knäppigheter i Japan! 
 
Just den här bankomaten är rätt söt, med ljudeffekter och blinkande lampor. Jag letar dock fortfarande efter en bankomat med animeflickor på skärmen som hälsar en välkommen, och bugar när man är klar.
 
Vad tror ni, skulle det funka att ha en sån här bankomat i Sverige?
 
 

Övergångsställe

Här kommer videon jag lovade tidigare idag. Det här är precis utanför stationen på Takadanobaba och jag vill att ni lyssnar extra noga när det blir grön gubbe och alla börjar gå över vägen...
 
I Sverige har vi väl bara vanliga klick-ljud när det blir grön gubbe, visst? 
 
 

Felskrivet i föregående inlägg

 
Vänta lite nu... Vad skrev jag... "Sitter i ett mörkt och ganska kallt Tokyo". Förlåt mig, jag ljög om att det börjar bli kallare nu. Idag är det strålande sol och 24 grader i skuggan igen, phew. Väldigt skönt. 
 
Har förresten spelat in ett par filmer på vardagsgrejer i Japan. Lägger upp en video ikväll, och den andra imorgon eller så. Knepiga Japan, jag älskar det här landet, så mycket. 

På kontoret

Hej på er!
 
Sitter i ett mörkt och ganska kallt Tokyo, slutade jobba för en halvtimme sen. I början när jag kom hit var det säkert runt 25 grader i rummet när jag vaknade på mornarna, senaste tre dagarna har det varit svinkallt. Mycket ändras på 3 veckor, hurr. Hade glömt bort hur kallt det blir i japanska lägenheter/hus när det blir kyligt ute. Lär nog köpa mig en varm pyjamas snart. 
 
Senaste dagarna har jag faktiskt inte gjort mycket mer än att jobbat, fikat, läst, kollat runt och varit på en bar då och då. Har alltså inte så mycket för mig. När min käre kollega John kommer hit på fredag har han med sig kameran så att jag kan börja fotografera lite. Finns kamera här på Tokyo-kontoret också, men det känns inte riktigt rätt att använda den av någon anledning. 
 
Ska definitivt åka till:
 
- Tokyo Skytree
- Asakusa
- Ghibli museet
- Yokohama
- Etc. (egentligen så kommer jag inte på fler ställen, men "etc" låter bättre)
 
Ni får gärna tipsa om platser som ni väldigt gärna skulle vilja åka till om ni besökte Tokyo, (nu kommer cliché-Sofia in i bilden) jag kan då ta er till dessa platser genom mina fotografier! Genom magin!! Genom oändligheten!! (Antar att bara mina närmaste vänner/familj hör ironin i min röst om jag skulle säga de där meningarna på riktigt...). 
 
Inom närmaste kvarten siktar jag på att diska kaffekopparna som står här, sedan ska jag nog... ta mig en kaffe någonstans faktiskt. Sen åker jag hem, träffar min smått ilskna rumskamrat (vi har kommit på att vi har lite olika rutiner för saker och ting), sover, och sen vaknar upp kalltkalltkallt. 
 
Och på fredag åker vi till Kyoto!! Ni anar inte hur glad jag är för att vi ska dit. Åååh.
 

Sushi häromdagen med rumskamraten. 
 

Dagens fråga: Vi är en asiat och en västerlänning i rummet, vilket bord tillhör vem?
 

Morgonrutin
 
 

Mina kvarter

Några bilder från mina kvarter. Jag har fortfarande inte tillgång till någon vanlig kamera, detta är alltså iPhone-kamera. Så fort jag får tag på en riktig kamera ska jag åka till exempelvis Asakusa, Sky Tree, etc, etc.