Nytt jobb - Go! Go! Nihon

Hej på er! Nu har jag varit i Sverige i snart tre veckor. Har vant mig vid att förstå vad alla säger hela tiden, vant mig vid allt skräp överallt (hemskt egentligen) och att vara blond bland många, många andra, haha. Ibland får jag känslan av att halvåret i Japan knappt har hänt, känns så väldigt långt borta och annorlunda från livet i Sverige. Men så har jag stunderna då jag bara vill tillbaka bums, saknar mina vänner där nåt så fruktansvärt.

Jag blev ju förkyld på planet hem till Sverige, och det är inte förrän nu som det har gått över. Första kvällen i Sverige så tappade jag rösten - och hur kul är det när man vill prata ihjäl sig om Japan och om hur fina solnedgångarna i Sverige är (tittar ut genom tågfönstret och himlen är heeelt orange, så himla häftigt). Hursomhelst, äntligen frisk.

Veckan efter jag kommit hem så började jag jobba på Go! Go! Nihon. Dom flesta av er vet nog vad det är. Jag själv fick hjälp av dom när jag åkte till Japan förra året, fick sjukt bra hjälp och tänkte att det skulle vara så kul att få hjälpa människor i min sits - som också vill uppnå sina drömmar. Och det är precis vad jag gör nu, snacka om att allt har klaffat sen jag bestämde mig för att åka till Japan, haha. Flyttar så snart som möjligt till Stockholm, och har jag tur kan jag göra det redan nästa vecka. Men det får vi se, ropar inte "hej" än så att säga. Har pendlat från min mamma i Västerås varje dag, tar en sisådär två timmar från huset till kontoret i Stockholm. Funkar inte riktigt i längden.

Idag var jag och John på IKEA för att köpa nya möbler och grejer till det nya kontoret på Fridhemsplan. Vi åkte dit 11, nu är klockan 20 och jag väntar på att tåget ska åka från Stockholm, kommer hem typ 21.30, yay. I HELGEN SKA JAG MINSANN SOVA IHJÄL MIG.

Och jaaa, de sista bilderna från Japan ska laddas upp här. Men som ni förstår så har jag haft ganska fullt upp ända sen jag kom till Sverige. Ska försöka fixa med lite sånt i helgen.


Hej Sverige!

Gott folk, jag är åter på svensk mark. Och mark finns det gott om kan jag tala om för er. I bilen hem från flygplatsen i söndags så kunde jag inte riktigt förstå hur man kunde åka så långt utan att det fanns ett enda hus, var iofs bara åkrar just där. Kunde inte heller riktigt förstå att solnedgången var så otroooligt vacker (I Kyoto är det berg runt hela staden. Så det är ljust, sen blir det bara mörkt helt plötsligt), jag satt och stirrade och la kommentarer som "Wow.... det ser ju ut som en oljemålning... hur kan det vara så mycket färger?... hur är det möjligt att se ända där ifrån, till dit?!" Sista menade jag för att i Japan så står alla hus så tätt så man ser ju bara en liten springa av himlen rakt uppåt, plus att det då är elledningar och alla möjliga kablar i vägen. Så det var häftigt, det där med himlen. Blev nästan arg på att mina syskon och pappa inte tittade och var lika förundrade som jag... Där satt dom och pratade om att vi kanske hade åkt fel, osv... Nej nej, inte okej. 

Också när man kom in i bostadsområdet så förstod jag inte hur det kan vara så långt mellan husen och hur man kunde ha så stora tomtar... "Så klagar man på boendebrist", tänkte jag. "Sätt upp ett till hus här emellan där det finns plats så blir det nog bra." (Eller kanske inte).

Har varit jättekul att träffa alla möjliga från släkten, trots att jag blev förkyld på planet från Kina (ett tecken?!) så har tappat rösten till och från. Kul när man får lov att viska för att ens kunna höras, så börjar alla omkring också att viska... :) 

Att vara tillbaka i Sverige är så konstigt... På riktigt, det är verkligen konstigt. Jag har förut hört hur folk har pratat om att det känns som att dom drömmer och snart kommer vakna upp på något annat ställe, men har varit såhär "Haha... aja okej" åt det. Men gott folk, det är verkligen som att jag drömmer. Jag bara går här och väntar på att jag ska vakna där i min 8 gradiga lägenhet och stressa ihjäl mig till skolan, missa uppropet med 1 minut och få frånvaro på den lektionen pga det, äta lunch på Ohsho med vännerna, gå ner på krogen till kvällen och snacka massvis med japanska och få kommentarer om att jag är så blond och hur mina ögon kan se ut som juveler... "Ååh dina ögon strålar som juveler i en mörk natt.... HUR kan det vara så?!" Inte så. Mer åt det här hållet "JAG FATTAR INTE. Dom är så blå (vänder sig mot sin kompis) Kan du förstå hur det kan vara sådär?! Dom ser ju ut som juveler!". Gulligt, tycker jag :)

Trots att jag inte förstått att jag ät här, så befinner jag mig iallafall i Dalarna just nu. Ska åka iväg till farmor idag och sen vidare mot Borlänge och Falun för att träffa vänner. Längtar. Det är det bästa med att vara hemma igen (att säga hemma känns också konstigt, haha...). Kommer nog snart att komma in mig lite i allt det svenska snart igen, måste bara komma över chocken över hur skräpigt och skitigt det är överallt, att folk inte skriker "VÄLKOMMEEEEENNNN!!!!" när jag kommer in i en butik eller restaurang (gäller även Donken) och att köra på rätt sida av vägen (nejdå, ingen fara med det).

Har massvis med bilder från de två veckorna med mamma i Japan, lovar att jag ska lägga upp en hel del sånna bilder sen när jag får tid och har tråkigt någon gång. Så uppdaterar jag om hur jag har det i Sverige om ett par veckor igen! 

Möttes förresten av de här två tokarna när jag kom hem till huset i Västerås... Så himla söta. Och jag har faktiskt hunnit fixat den där utväxten på de få dagar jag varit här! Skönt att få det lite ljust en gång.


Uppdaterar då som sagt med bilder lite till och från här framöver! Trumvirvel... Missa inte det! ;)

Godmorgon!

Här ligger jag i en jättestor säng (1.20) på ett hotell i Ginza-distriktet i Tokyo! Vi har sovit här under natten efter ett antal nätter på Khaosan Tokyo Ninja (vandrarhem) nära Akihabara. Sen mamma kom hit har vi haft fullt upp hela dagarna, från morgon till kväll. I Kyoto har vi varit till tempel över hela staden, åkte upp i Kyoto Tower och gick och gick och gick... Här i Tokyo har vi varit i Shinjuku, Shibuya, Akihabara och nu här i Ginza. Igår åkte vi upp i Tokyo Tower vilket var huuur häftigt som helst... Var på 250m höjd. Har fått veta att dom byggt en ny byggnad som heter SkyTree här i Tokyo som tydligen ska bara runt 600m högt och bland de högsta i världen. Har dock inte öppnat för allmänheten än... Vi såg den byggnaden när vi åkte hem från Disney Sea, vilket har varit det bästa hittills som turist i Japan. Hade inga förväntningar överhuvudtaget, ni vet "Disney Sea... som Disney Land... alltså för barn.. aja, vi åker iallafall dit". Men det var så häftigt... Måste upplevas.

Har tusentals bilder från de här två veckorna som jag måste gå igenom när jag får tid. Då ska jag också göra flera inlägg om de olika platserna vi har varit på! Tid får jag nog när jag är tillbaka i Sverige, åker nu på söndag. Var egentligen tänkt att jag skulle åka på lördag, men flyget från Kina till Sverige blev iställt, wiho! Så jag bad dom boka om hela resan till söndagen istället.

Lägger upp ett par bilder i väntan på att jag ska få kraft att ta mig ur den här stora sängen... :-)


Gion, Kyoto


Fushimi Inari, Kyoto


Fushimi Inari, Kyoto


Asakusa (eller jag kommer inte riktigt ihåg vad stället heter...), Tokyo


Disney Sea, Tokyo


Nu ska vi göra oss i ordning så åker vi med Shinkansen till Osaka om ett par timmar!